Geboorteverhaal I – JAY

Elyna & Vincent volgde ik al op van toen hun zwangerschap nog heel pril was. Ik begon hieraan voor een opdracht voor mijn opleiding tot vroedvrouw, en uiteindelijk geëindigd als mijn eerste ervaring als Doula.
Want ik begon hen nog op te volgen vlak voor mijn crash, en ook tijdens en na ben ik dat altijd blijven doen. Hoe moeilijk ik het ook had met mezelf, de zwangerschap van Elyna heeft ervoor gezorgd dat ik iets had om naar uit te kijken. En daar ben ik hen dan ook heel erg dankbaar voor.
Ik ging enkele keren mee met hen naar haar gynaecoloog en zag hun kindje mee groeien. Helaas besloot corona de laatste maanden roet in het eten te gooien en kon ik haar van minder dichtbij verder opvolgen. Ondanks dat hebben we elkaar wel regelmatig berichtjes gestuurd en bereidde ik hen aan de hand van filmpjes zo goed mogelijk voor op de komst van hun kindje.

Doordat we elkaar door de maanden heen wat beter leerden kennen besloot Elyna dat ze mij graag bij haar bevalling wilde hebben. Ik vond dit geweldig, en heb die kans niet laten liggen.
Ik sliep al een aantal weken met een soort ‘vluchttas’ naast mijn bed. Daarin zaten; mijn camera, een boekje om notities te maken, een toelatingsformulier (om mee het ziekenhuis binnen te mogen owv corona). Ik heb hier enorm hard naar uitgekeken en wilde hier absoluut geen seconde van missen. Op woensdag 24 juni (haar uitgerekende datum – wat niemand had verwacht) was het eindelijk zo ver. Ik werd om iets voor twaalf uit mijn bed gezet en om stipt 14.20u kwam dit kleine mannetje op de wereld.
En hiermee is ook mijn eerste ervaring als Doula een feit.. ♡︎
Ik hoop in de toekomst nog meerdere zwangerschappen en geboortes te kunnen bijstaan, want dit is zo geweldig, dit maakt mij gelukkig en dit is wat ik zó graag wil doen ♡︎.