Baby Yoga

Een baby ontwikkelt zich razendsnel, maar elke baby doet dit op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Naarmate de baby ouder wordt, zal hij/zij tot steeds meer in staat zijn. Baby yoga is fantastisch om het kind zijn eigen lijfje te laten ontdekken en kracht en souplesse te ontwikkelen. Bij baby yoga ligt de focus nooit op de techniek of prestatie, maar meer op het versterken van de onderlinge band met de ouder en het samenspel.

Tijdens baby yoga kan je het volgende doen:

  • babymassage
  • babywiegen
  • de motoriek van je baby inoefenen via houdingen en spelletjes
  • zelf yoga houdingen aannemen waarbij je je baby betrekt
  • ademhalingsoefeningen uitvoeren waarbij je je baby betrekt
  • samen met je baby tot rust komen via meditatie
  • samen luisteren naar zachte muziek en natuurgeluiden
  • samen energetische oefeningen beleven

Door samen aan yoga te doen versterk je de emotionele band tussen jou en je baby. Je leert je baby beter kennen en je leert beter te luisteren naar zijn of haar ‘taal’. Met andere woorden de non-verbale communicatie tussen jou en je baby wordt duidelijker en meer uitgebreid tijdens baby yoga. Door de liefdevolle aandacht die je je baby geeft tijdens deze hartverwarmende yoga momenten krijgt je een groter besef van geborgenheid en veilig zijn. Je baby voelt dat hij/zij geliefd is en heel erg welkom is in de voor hem of haar nieuwe omgeving. Dit alles heeft een positief effect op het basisvertrouwen van je kind. De basis van waaruit hij of zij vertrekt voor het verdere leven..

Baby yoga heeft ook positieve gevolgen voor het fysieke lichaam van je kind. Het stimuleert de groei en ontwikkeling, onderhoud de soepelheid, laat energie makkelijk stromen, oefent de motoriek in.. Tijdens bepaalde baby yoga oefeningen wordt de hersengroei gestimuleerd. Ook het evenwichtsgevoel van je baby wordt verdiept. Door deze zachte aanrakingen wordt de baby gestimuleerd om zijn/haar lichaam te voelen en te ontdekken.

De taalontwikkeling van de baby wordt aangemoedigd door liedjes en gedichtjes die tijdens de sessies worden gebruikt.

Jij en je baby leren samen, maar ook ieder apart, te ontspannen en tot rust te komen. Voelen wat diep ademhalen is. Voelen hoe het is om liefdevol aangeraakt te worden. Voelen hoe het is om in een rustgevende omgeving te zijn. Voelen hoe het is om je te omringen met zachte liefdevolle energie.

Baby yoga heeft een positief effect voor het slaap- en huilgedrag van je baby.

Kortom; samen aan baby yoga doen is de perfecte quality time om het prille leven van je baby vanuit je hart te ondersteunen.

Deelnemen aan een lesje baby yoga kan vanaf dat je baby 3 maanden oud is tot en met de leeftijd van 1,5 jaar. Een sessie duurt een uurtje.